Translate

четвер, 30 січня 2014 р.

У Китаї винайшли папір для водного друку
У Китаї змогли створити особливий папір, на якому можна друкувати не за допомогою звичайного чорнила, а завдяки простій воді. Дана новинка сильно здешевлює процес друку і експерти вважають, що вони зможуть створити реальну революцію в сучасній поліграфії, повідомляє Novoston.ru

Відкриття відбулося в лабораторії Цзіліньского університету. Під час експериментів учені хотіли зменшити вартість друку, а також менше приносити шкоду довкіллю. Поставивши перед собою такі цілі, китайські вчені стали придивлятися до органічних фарбників, які здатні міняти кольори. Потім учені перейшли на спіропірани. Ці речовини є складними ароматичними вуглеводнями і мають здатність розчинятися у воді. Під час детального дослідження стало відомо, що дані речовини можуть темніти і при цьому втрачати прозорість під час опромінення світлом.

До складу паперу були включені спіропірани, і він став придатний для друку за допомогою водних картриджів. А якщо на ньому писати чорнилом, то воно з легкістю стирається. Завдяки цьому аркуші паперу можна використовувати багато разів, що є дуже важливим для екології. Щоб стерти чорнило з паперу необхідний простий ластик. Але перед тим як стирати, щоб лист не деформувався, його слід нагріти. Вчені підрахували і з'ясували, що завдяки своєму відкриттю вони можуть знизити витрати на друк майже в 17 разів.

Немає коментарів:

Дописати коментар