Translate

понеділок, 13 січня 2014 р.

Сонячна енергетика в 2014 році: прогнози аналітиків

Індустріальна аналітична компанія IHS нещодавно опублікувала інформацію про те, як на її думку розвиватиметься сонячна енергетика в 2014 році,  повідомляє Hi-news.ru
І виходячи з цих передбачень, 2014 стане найяскравішим для світового ринку сонячної енергії. На думку Аша Шарма, голови даного аналітичного дослідження: «Після дворічного застою, світову індустрію по збору сонячної енергії чекає небувалий підйом».

Інформаційно -аналітичне агентство DigiTimes, цитуючи звіт IHS, говорить про те, що фотоелектрична промисловість у 2014 році зможе вийти на рівень виробництва 40-45 гігават електроенергії. Чотири роки тому цей показник був у більш ніж наполовину менше. Однак завдяки різкому інтересу до збору сонячної енергії, потреба в будівництві нових сонячних електростанцій в 2014 році зростатиме .

Якщо точніше, то IHS очікує, що до кінця року, число цих електростанцій буде в чотири рази більше, ніж є зараз. При цьому багато з них зможуть вийти на рівень виробництва 734 мегават електроенергії з сонячного світла.

Підвищення загального числа сонячних електростанцій і їх потужностей дозволить знизити ціни на подібну електроенергію приблизно на 10 відсотків. При цьому інвестиції, вкладені в розвиток фотоелектричної промисловості збільшаться на 42 відсотки і становитимуть значні 3,3 мільярда доларів.


Нові фабрики з виробництва сонячної енергії відкриються на Близькому і Середньому Сході, в Південній Америці, а також у численних регіонах Африки. І якщо в 2013 році потужності Латинської Америки дозволяли виробляти 300 мегават сонячної енергії, то на думку IHS до кінця 2014 року цей показник становитиме вже 1,4 гігават .

Одними з найактивніших країн, які почнуть будівництво станцій по збору сонячної енергії в 2014 році можуть стати Чилі та Мексика. На думку DigiTimes, в США в 2014 році будуть як і раніше вестися дебати з приводу будівництва подібних електростанцій, але великого розвитку за цей період в країні не відбудеться.

Китай і Японія продовжать освоєння і розвиток в цьому напрямку і в підсумку стануть найбільшими країнами з виробництва сонячної енергії. Проте, за прогнозами, Китаю не вдасться домогтися запланованих показників у 12 гігават .

IHS вважає, що в довгограючій перспективі вартість фотоелектричних панелей буде постійно знижуватися і до 2020 року вона буде на 40 відсотків нижче, ніж  зараз. Зі зниженням вартості, підвищаться шанси на те, що більше країн почнуть замислюватися про повний перехід на подібне джерело енергії.

Немає коментарів:

Дописати коментар