Translate

пʼятницю, 29 серпня 2014 р.

Вчені знайшли можливість використовувати газети в автомобільній промисловості

Вчені з університету Тулейн знайшли можливість використовувати це джерело вторинної сировини ще й в інтересах автомобільної промисловості, повідомляє Голос.UA

Група дослідників університету Тулейн, що в Новому Орлеані, виявила в старих газетах особливі бактерії, які можуть допомогти в переробці газетного паперу в біопаливо.

Штам бактерій отримав найменування TU-103 і, як стверджують вчені, дуже нагадує бактерії, що містяться в екскрементах тварин.

У випадку з бактеріями TU-103 і старими газетами мова йде про переробку сировини в біо-бутанол, який, за оцінками фахівців, за своїми характеристиками навіть ближче до традиційного бензину, ніж застосовуваний нині  автоконцернами біоетанол.

Відповідно, при використанні біо-бутанола витрата палива збільшиться лише на 10%, тоді як біоетанолу двигуни внутрішнього згоряння витрачають в середньому на 40% більше, ніж бензину.

За підрахунками фахівців, на американських звалищах зараз утримується більше 320 мільйонів тонн вторсировини, яка завдяки відкриттю вчених цілком може бути перетворена в біопаливо.

Немає коментарів:

Дописати коментар