Translate

четвер, 14 серпня 2014 р.

Вчені створили газопоглинаючу губку для боротьби з глобальним потеплінням

У спробах знайти нові способи боротьби з глобальним потеплінням дослідники створили недорогий матеріал, здатний ефективно вловлювати вуглекислий газ, який, згідно широко поширеній думці, грає ключову роль в розігріві нашої планети, повідомляє Lenta-UA

 Матеріал, про який йде мова, є «родичем» пластика, який використовується в виготовленні контейнерів для харчових продуктів. В майбутньому його планується вбудовувати в димові труби електростанцій.

Ключовою особливістю цього полімеру є стабільність, дешевизна і висока здатність вбирати вуглекислий газ. Він підходить для умов реального середовища. Використання цього сорбенту спільно з паливними елементами допоможе досягти нульових викидів, - заявив доктор Ендрю Купер з університету Ліверпуля на двісті сорок восьмий зборах Американського хімічного товариства.

Новий порошкоподібний матеріал, зовні схожий на пісок коричневого кольору, складається з безлічі вуглецевих молекул, зв'язаних в одну мережу. Він здатний витримувати суворі умови кислого середовища, що робить його зручним для використання на електростанціях. Інша перевага нового матеріалу полягає в його здатності поглинати вуглекислий газ, не насичуючись парами води, які можуть знижувати ефективність роботи інших сорбентів. Ще він дешевше своїх аналогів, має тривалий термін служби і навіть може бути використаний повторно.

За словами вчених, новий матеріал легко вбудовується в широко використовувані на виробництвах вловлюючі мембрани.

Немає коментарів:

Дописати коментар