Translate

четвер, 7 серпня 2014 р.

Винайдена Wi-Fi технологія живлення і «спілкування» пристроїв без батарей
«Інтернет речей» все ближче: американські інженери змогли першими в світі подати працюючу технологію, яка дозволяє пристроям без батарей не тільки живитися від Wi-Fi, але і передавати в цей час інформацію. Про це повідомляє  Naked Science, посилаючись на сайт Вашингтонського університету.


«Інтернет речей» - це концепція тісної мережевої інтеграції всіляких фізичних і віртуальних об'єктів («речей), які обмінюються між собою або з зовнішнім середовищем інформацією. Як канал зв'язку називається бездротовий Інтернет. Під «речами» тут мається на увазі все що завгодно - від транспорту до домашніх датчиків температури.

Вважається, що «Інтернет речей» вже не футуристична концепція, а реальна і близька перспектива у разі збереження сучасних темпів розвитку інформаційних технологій.

Новий винахід інженерів з Вашингтонського університету, який незабаром, за планами авторів, буде запатентовано, підтверджує цей тренд. Їм вдалося створити технологію, яка живить прилади без внутрішнього джерела енергії через Wi-Fi, і одночасно з цим дозволяє їм контактувати з іншими пристроями, підключеними до Wi-Fi.

Новий пристрій складається з чіпа і антени, яка ловить бездротовий сигнал від роутера до комп'ютера. Піймавши його, прилад передає свої дані, відображаючи або не відображаючи сигнал Wi-Fi. Це трохи змінює бездротовий сигнал, комп'ютер це фіксує і отримує таким чином данні.

Інженерам вдалося реалізувати цей метод на відстані 2 метрів між комп'ютером і антеною пристрою. Зафіксована швидкість передачі даних - 1 кілобіт на секунду.
У планах інженерів не тільки запатентувати пристрій, але і створити власну компанію і збільшити радіус дії приладу до 20 м.

Немає коментарів:

Дописати коментар