Translate

вівторок, 25 листопада 2014 р.

В Австралії розшифрована 1.300-річна книга єгипетської магії

Дослідникам вдалося розшифрувати стародавню єгипетську книгу заклинань, яку вони охрестили «Єгипетське керівництво з проведення ритуалів». У ній містяться закляття на всі випадки життя - від залучення успіху в справах до любовних приворотів і зцілення хвороб, повідомляє Gearmix.ru

Вік цього двадцятисторінкового ілюстрованого рукопису становить близько 1.300 років і датується він приблизно сьомим або восьмим століттям. Вважається, що саме цей період був поворотним для розвитку містицизму в даному регіоні.

Рукопис написаний коптською мовою і сходить до часів ще до становлення ісламу на Близькому Сході. Багато єгиптян в той час були в деякому роді християнами, проте їх система вірувань була набагато заплутаніше, ніж зараз. Заклинання, деякі з яких пов'язані з вигнанням злих духів, мають відсилання до біблійних персонажів, але також містять згадки невідомих божеств.

Деякі ранні записи в книзі вказують на секту ранніх християн під назвою Сетіанци. Ця група поклонялася Сету - третьому синові Адама і Єви. У сьомому столітті сетіанци знаходилися в занепаді, а більшість християн вважали їх єретиками. У рукописі можна простежити тенденцію до становлення більш ортодоксального християнства, що робить її потенційно важливим історичним документом.


Швидше за все, дане «Керівництво» використовувалося не духовенством, а кимось на кшталт практикуючого лікаря-окультиста. Про це свідчить невеликий запис у документі. У той час люди не дуже прагнули афішувати свої магічні здібності, навіть якщо вірили в те, що вони їх мають.

Походження «Керівництва» також є загадкою. В даний час воно перебуває в університеті Маккуорі в Австралії, і було отримано від антиквара Майкла Факельманна в 1981 році. Як книга потрапила до антиквара - незрозуміло. Нещодавно розшифрований текст вказує на те, що батьківщиною рукопису є верхній Єгипет, можливо Ашмунейн або Гермополіс. Незалежно від того, де вона з'явилася, ця книга є чудовим фрагментів стародавньої історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар