Translate

четвер, 10 квітня 2014 р.

Новий сайт пропонує цифрове безсмертя всім бажаючим
Творці проекту дозволять кожному сконструювати свою віртуальну копію, з якою зможуть спілкуватися його діти і правнуки, повідомляє Lenta-ua

Чи дозволять сучасні технології забезпечити віртуальне безсмертя? Чи зможемо ми після смерті як і раніше давати своїм дітям корисні поради або спокійно спілкуватися зі своїми нащадками через тисячі років ?

Новий стартап пропонує людям шанс на «безсмертя». У планах компанії - створення комп'ютеризованих версій своїх клієнтів, які дозволять близьким спілкуватися з віртуальними копіями після їх смерті.

Сайт eterni.me хоче надати всім бажаючим можливість створити свій тривимірний цифровий аватар, який буде виглядати і говорити подібно оригіналу.

Цифрова особистість створюється на підставі інформації про людину, яка накопичується протягом усього його життя. Фотографії, електронна пошта, соціальні мережі - все це дозволить користувачу сконструювати віртуальний відбиток свого життя.

Кожен юзер зможе «тренувати» свій аватар, постійно відповідаючи на ті чи інші питання, вносячи корекції та додаткову інформацію, так щоб віртуальна копія навчилася говорити і діяти зовсім як жива людина.

Автор ідеї - Маріус Урзахе, румунський дизайнер і підприємець, колишній студент Массачусетського технологічного інституту.
Аватари дозволять людям ділитися накопиченими знаннями та досвідом з майбутніми поколіннями. Це спадщина , яка збережеться на століття. Ваша думка може виявитися корисною вашим дітям, онукам і правнукам.


У проекту вже з'явилося й чимало критиків. Вони вважають ідею віртуального безсмертя «моторошнуватою» і попереджають, що такі аватари можуть перешкодити близьким людям покійного по-справжньому оплакати його, змиритися з втратою і продовжити жити далі.
Маріус Урзахе заперечує їм, вважаючи, що мова йде скоріше про полегшення пошуку інформації про небіжчика, ніж про його «воскресіння».

Вже більше 30 000 чоловік підписалися на сайті проекту, висловлюючи інтерес до створення своїх віртуальних копій. За словами компанії, перша публічна версія проекту з'явиться у вільному доступі через півтора року.

Немає коментарів:

Дописати коментар