Translate

четвер, 17 квітня 2014 р.

Депутати спростили відкриття бізнесу

Верховна Рада схвалила проект № 2258а, що вносить зміни до законів України для полегшення процедури реєстрації своєї справи.
Український парламент підтримав законопроект, покликаний спростити відкриття бізнесу і скасувати печатки, повідомляє Инвестгазета

За це рішення проголосували 244 депутати.
Документ скасовує сплату реєстраційного збору, а також визначає механізм реєстрації юросіб та фізосіб- підприємців через подачу електронних документів без обов'язкового застосування електронного цифрового підпису. Також закон скасував обов'язковість виготовлення і використання печатки.

У пояснювальній записці до проекту така норма пояснюється тим, що виготовлення печаток вже не є ексклюзивним виробництвом, і їх легко підробити.

"При цьому відмова від передачі печатки новому керівництву підприємства позбавляє його можливості управляти підприємством, а попереднє керівництво (яке володіє печаткою) продовжує контролювати бізнес", - вказали автори документу.

Депутати також скасували стягування реєстраційного збору за проведення держреєстрації юридичної особи та фізичної особи підприємця.

Немає коментарів:

Дописати коментар