Translate

четвер, 19 лютого 2015 р.

Український інженер увійшов до сотні добровольців, які першими можуть заселити Марс

У сотню претендентів, які першими можуть полетіти на Марс, увійшов і український інженер Сергій Якимов.  Хлопцеві 26 років і він мріє про підкорення Червоної  планети, хоч й усвідомлює, якщо все вдасться, це буде квиток в один кінець, повідомляє ТСН.ua

 Потенційний марсіанин, а допоки мешканець Житомира Сергій Якимов, вже через 10 років може стати жителем Червоної планети. Організатори польоту на Марс, нідерландська компанія, відібрала українського інженера з-поміж 200 тисяч претендентів з усього світу. Нині добровольців сто, але на Марс полетять лише 24 людини. Доти на планету відправлять житлові модулі, оранжерею для вирощування овочів, спеціальні прилади для виробництва води і повітря.

До життя на чужій планеті команду готуватимуть 8 років, а переліт на Марс триватиме 7-8 місяців. Після прильоту - довга адаптація та роботи з облаштування життя.  Сергій, інженер за фахом, донедавна працював у столичному інституті космічних  досліджень, але покинув роботу через малу зарплатню і вирішив повністю присвятити себе  мрії та дістатися іншої  планети. Він знає, що повернутися на Землю переселенці, найімовірніше, не зможуть. Мати Сергія від такої перспективи не у захваті, але мрію сина підтримує.
Політ запланований на 2025 рік, а життя людей на Марсі організатори проекту хочуть перетворити на реаліті-шоу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар