Translate

пʼятницю, 22 січня 2021 р.

Що ховається за логотипами відомих брендів?

Логотип – це обличчя компанії. Варто нам побачити впізнавану символіку, і ми на підсвідомому рівні починаємо відчувати довіру до популярних брендів. Саме тому до створення логотипу дизайнери підходять особливо відповідально: вони хочуть зробити його не лише простим і таким, що запам’ятовується, а й передати певний прихований підтекст.


                                                                    1. Airbnb


Інтернет-сервіс Airbnb, за допомогою якого можна знайти житло для оренди по всьому світу, вибрав дуже дивний логотип, який чимось нагадує скріпку. Однак емблема має набагато глибший зміст, ніж може видатися на перший погляд. Вона вміщує аж 4 елементи: голову людини, яка позначає користувача на сайті; значок геолокації, що позначає місце, де знаходиться житло; серце – знак любові; і всі ці символи об’єднані в букві А – Airbnb.

                                                          2. TripAdvisor

Американський сайт TripAdvisor дозволяє мандрівникам з усього світу вибрати, в якому готелі краще зупинитися, в якому ресторані перекусити, послугами якої авіакомпанії скористатися і навіть якусь пам’ятку відвідати – все завдяки відгукам інших відвідувачів. Логотип TripAdvisor виконаний у вигляді сови, яка уособлює мудрість і знання, а ось її очі символізують вибір, який робить мандрівник: зелений колір – варто їхати, а червоний – безумовно, ні.

                                                                3. MasterCard

Міжнародна платіжна система MasterCard в своєму логотипі вирішила зробити ставку на психологію кольору. Червоний колір означає мужність і пристрасть до дій, які дарують відчуття радості. Насичений жовтий колір говорить про процвітання. Компанія MasterCard вважає, що саме ці якості необхідні людині для того, щоб розбагатіти, тому кольори зливаються воєдино.

                                                               4. Vodafone

Британський оператор стільникового зв’язку Vodafone в якості свого логотипу вибрав загадкову закарлючку, яка багатьом нагадує навушник, однак насправді це звичайні лапки. Лапками на папері виділяється пряма мова і відкрита лапка в цьому випадку символізує початок розмови. Таким чином, дизайнери хотіли показати, що з Vodafone користувачі можуть розмовляти буквально постійно.

                                                                5. Haribo

Виробник солодощів Haribo відомий завдяки своїм мармеладним ведмежаткам, які обожнюють як діти, так і дорослі. Назву компанії придумав сам творець: він об’єднав перші дві букви свого імені і прізвища – Ханс Ригель (Hans Riegel), додавши до них перші дві букви назви свого рідного міста Бонн (Bonn). Спочатку Ханс продавав льодяники на ярмарку, де були популярні виступи живих ведмедів, які танцюють. Надихнувшись цим, він вирішив створювати цукерки у вигляді ведмедиків.

                                                          6. Mozilla Firefox



Знаменитий браузер Mozilla Firefox на своєму логотипі зобразив лисицю, яка оперізує земну кулю. А якщо ми вам скажемо, що це зовсім не лисиця, а червона панда? Річ в тому, що більшість людей перекладають з англійської слово «firefox» дослівно як «вогняна лисиця», але насправді «firefox» – це англійський переклад китайського прізвиська червоної панди. Так компанія хотіла продемонструвати свою унікальність, адже цей вид панд дуже рідкісний і занесений до Червоної книги. А в 2010 році відділення Mozilla Firefox в США навіть прихистило 2-ох панд і взяло на себе відповідальність за їхнє життя.

                                                                    7. Orbit


Якщо придивитися до логотипу на упаковці жуйки Orbit, можна побачити, що велика літера О розділена на світлу і темну частини, а на задньому фоні можна розгледіти стилізоване зображення орбіти. Таким чином, стає зрозуміло, що буква О тут символізує день і ніч, тобто орбітальний рух Землі навколо Сонця.

1 коментар:

  1. Як родина військових, ми дуже вдячні за професійну позику пана Педро. він був уважним, обізнаним і не поспішав провести нас через процес позики. ми були своєчасно поінформовані про будь-які відповідні деталі, які ми повинні були врахувати. він був дуже доступним, зрозумілим і заслуговував на довіру. ми не можемо достатньо подякувати йому за чудову службу. ми дуже рекомендуємо його і радіємо тому, що він отримав кредитну допомогу, щоб ми могли придбати наш будинок. сім’ї військових і невійськових, пане Педро , з якими ви хотіли б працювати, щоб купити житло та отримати будь-яку допомогу в кредиті!» Контактна інформація кредитного спеціаліста пана Педро Джерома: whatsapp: + 1-8632310632електронна пошта: pedroloanss@gmail.com

    ВідповістиВидалити