Translate

суботу, 19 грудня 2015 р.

Україна запропонувала кримчанам скористатися послугами електронного уряду
Державне агентство з питань електронного управління України ввело серію онлайн послуг, якими можуть скористатися і громадяни окупованого Криму. Про це повідомляється на сайті Представництва Президента України в АР Крим.

Зокрема, на порталі "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану" кримчани можуть записатися на прийом до відділень РАГС на материковій частині України, задати питання в онлайн режимі фахівцям, а також подати заявку на реєстрацію

На порталі "Кабінет електронних сервісів" можна поспілкуватися з державними чиновниками в режимі відеоконференції. Тут також представлена ​​система пошуку законодавчих документів, база шаблонів документів (договори, заяви, інші юридичні документи).

У мережі можна отримати послуги судового характеру. Зокрема, на порталі "Судова влада України" доступна інформація щодо стану розгляду судових справ, є можливість відправки процесуальних документів електронною поштою учасникам судового процесу і судових повісток.

Кримчани також отримали доступ до електронної торгівлі - аукціонам на продаж арештованого майна на порталі  "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ).

Жителі окупованого півострова можуть отримати виписку про реєстрацію земельних ділянок через Публічну кадастрову палату, яка розміщена на офіційному сайті Госгеокадастра.

Немає коментарів:

Дописати коментар