Translate

понеділок, 13 квітня 2015 р.

За рік ринок «хмарних» послуг в Україні зріс на 47%

У 2014 році ринок "хмарних" послуг в Україні за найбільш консервативними оцінками виріс на 47% до 8,5 млн доларів.
Про це йдеться в дослідженні аналітичної компанії IDC, повідомляє Економічна правда

Обсяг ринку включає продаж програмного забезпечення як сервісу (Software as a Service, SaaS) та інфраструктури як сервісу (IaaS).
Аналітики IDC пояснюють, що бізнес все частіше розглядає "хмарні" сервіси як більш економічну альтернативу традиційним. Адже у зв'язку з кризою за останній рік компанії майже в два рази скоротили витрати на впровадження ІТ-рішень.

"Анексія Криму і війна на Донбасі посилили інтерес клієнтів до" хмарним "послуг, а вартість закордонних ресурсів, зросла внаслідок девальвації гривні, провокує пошук доступних вітчизняних альтернатив", - пояснив регіональний менеджер IDC в ​​Україні Володимир Поздняков.

На його думку, український ринок хмарних послуг став більш зрілим. Перехід на новий етап відбувається, насамперед, завдяки змінам у свідомості споживачів, розумінні переваг хмарних рішень.
За даними IDC, в цьому році 79% опитаних ІТ-керівників оцінюють свої знання хмарних рішеннях як добрі і відмінні, а в 2014 і 2013 аналогічний показник не перевищував, відповідно, 61% і 45%.
Більшість (70%) вважає хмарні технології стратегічно важливими для розвитку бізнесу. Якщо торік питання про застосування хмарних сервісів вирішувалося переважно ІТ-департаментом (56%), то зараз такі рішення приймаються за участю фінансових служб та інших бізнес-підрозділів в 52% компаній.

Немає коментарів:

Дописати коментар