Translate

четвер, 23 квітня 2015 р.

Презентація книжкової виставки " Чорний біль Чорнобиля" (До 29-ї річниці трагедії на ЧАЕС)

Чи знаєш ти, світе,
як сиво ридає полин,
як тяжко, як тужно
моєму народу болить.
               Борис Олійник

В пам'яті кожного свідомого українця спогади про чорнобильский апокаліпсис назавжди залишилися свіжим рубцем. Для когось весна 1986 року стала останньою, для когось - перекреслила всі сподівання на щасливе майбутнє.
Тому нам не лише не можна забувати про те, що трапилося, а й слід зробити так, щоб наші нащадки не забували про Чорнобильську катастрофу і передавали пам'ять про неї наступним поколінням.

22 квітня 2015 року відділ документів з економічних та технічних наук Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка презентував книжково-іллюстративну виставку, присвячену 29-й річниці трагедії на ЧАЕС "Чорний біль Чорнобиля".

На презентації були присутні підоблікові Чернігівського міського відділу Кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області.

Ведуча презентації Коваль Любов Василівна розповіла про відомі і маловідомі факти Чорнобильської катастрофи. Ознайомила присутніх з документально-публіцистичними та художніми  творами представлених на виставці.

Найбільший інтерес у гостей викликав фотоальбом Ігоря Костіна "Чорнобиль: сповідь репортера", який підкорив слухачів унікальністю фотоматеріалів. Привернули увагу і викликали зацікавленість краєзнавчі книги: "Чернігів Чорнобильський", "Відлуння квітня 1986 р."


Немає коментарів:

Дописати коментар