Translate

неділю, 7 вересня 2014 р.

В Одесі 15-річний винахідник Борис Чубин створив прилад для мінімізації втрат українських військових 

В Одесі 15-річний винахідник Борис Чубин працює над інноваційним приладом для мінімізації втрат бійців в українській армії, повідомляє  Infoline.ua

Про свій винахід учень 10-го класу Приморського ліцею розповів на прес-конференції.

Він зазначив, що його інновація полягає в підтримці української армії. Рішення допомогти військовим юнак прийняв після того, як він побачив короткометражний фільм «Батальйон« Азов ». За словами Чубіна, він розробляє прилад, який визначатиме дислокацію кожного солдата.

«Якщо солдат отримує поранення в будь-яку частину тіла, прилад буде списувати з нього біометричні показання і передавати в Генштаб для висунення до нього мобільного швидкої допомоги», - сказав Чубин. Він відмовився розповісти подробиці, уточнивши, що сигнал буде передаватися по спецканалу зв'язку так, щоб інша сторона визначити розташування солдата не могла. Юнак, який організував, за його словами, групу розробників, вже консультувався з фахівцями, і стверджує, що «у нас є партнери в різних куточках України».

«Наша система дозволить значно скоротити українським військовим людські втрати на полі бою. Комплекс складатиметься з спеціального обладнання та програмного забезпечення, який у разі поранення солдата точно покаже, де він знаходиться, і які ушкодження отримав », - сказав Чубин. Він зазначив, що найближчим часом він планує почати випробування своєї нової розробки. Працюючи над проектом, юнак консультується з військовими фахівцями. Передбачається, що прилад буде сприяти прийняттю швидких рішень про зміну дислокації військ, зміні тактики ведення бою, аналізу тактичних помилок.

«Коли у нас буде чітке обгрунтування, і він буде випробуваний в польових умовах - тільки тоді будемо пропонувати армії. Тому що кожна помилка може коштувати життя бійця ... Буде фокус-група добровольців, які в польових умовах проведуть випробування », - сказав Чубин.


У 2013 році одеський підліток за створення навігаційного міні-комп'ютера для незрячих людей був визнаний переможцем всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив-2013». Його проект «Створення рівних можливостей для сліпих та слабозорих людей» отримав вищу оцінку міжнародного журі та фахівців у галузі високих технологій. За перемогу в престижному конкурсі боролися 248 українських винахідників, програмістів та інженерів-робототехников.

В березня 2014 він отримав гранд на навчання в одній з престижних гімназій Німеччини, але відмовився, вирішивши залишитися в Україні, щоб допомагати своїми розробками української армії. 

Немає коментарів:

Дописати коментар