Translate

середу, 1 лютого 2017 р.

Команда українських IT-шників очолила світовий рейтинг "білих" хакерів



До складу команди dcua входять науковці, студенти, аспіранти й випускники КПІ.

Команда КПІ ім. Ігоря Сікорського dcua визнана кращою серед понад 12 тисяч команд "білих" хакерів усього світу в рейтингу CTFtime 2016 року,  повідомляється на сайті університету.

"Рейтинг складається за результатами участі команд у численних змаганнях у сфері інформаційної безпеки і є чи не найпрестижнішим у світі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нижче від української команди в рейтингу розташувалися тисячі команд, які представляють відомі університети і великі компанії США та інших країн.

Сам рейтинг складається із суми балів, які команда набрала в міжнародних змаганнях протягом року. 2016 року до нього були віднесені результати майже 70 змагань, які проводилися очно або в режимі он-лайн.

Команда dcua створена 2012 року. До її складу входять науковці, студенти, аспіранти й випускники КПІ.

"Білими", або "етичними" хакерами зазвичай називають фахівців, здатних визначити, наскільки захищеною є система від зовнішніх атак і кіберзлочинців, і вибудувати її ефективний захист. Щоправда, самі фахівці віддають перевагу терміну "дослідники у сфері інформаційної безпеки" (security researchers), оскільки їхнім завданням є не злам комп'ютерних систем і мереж, а дослідження нових технологій, відзначається в повідомлені.


Джерело: http://ukr.lb.ua/society/2017/01/29/357173_komanda_ukrainskih_itshnikiv.html

Немає коментарів:

Дописати коментар