Translate

середу, 10 грудня 2014 р.


Сонячні панелі замінить спрей

У майбутньому сонячні панелі можна буде наносити на дах за допомогою пульверизатора. Американські вчені знайшли новий спосіб покриття сонячними елементами практично будь-яку поверхню з використанням крихітних світлочутливих матеріалів, повідомляє Hi-News

Інженери Університету Торонто винайшли новий спосіб розпилення сонячних батарей на гнучкі поверхні. Як матеріал вони використовували колоїдні квантові точки (CQD) - напівпровідникові нанокристали.

 Cвітлочутливими елементами на гнучкій підкладці можна покривати будь-які вироби: від ноутбуків до літаків. Так, покритий цим матеріалом дах автомобіля здатен забезпечити достатньо енергії для живлення трьох 100-ватних лампочок або 24 компактних флуоресцентних ламп. Повідомляється, що комерціалізація розробки може призвести до обвалу цін на сонячні панелі.

Наголошується, що всі попередні методи були менш ефективними і більш дорогими.

Метод SprayLD дозволяє наносити CQD безпосередньо на гнучкі поверхні, такі як плівка або пластик подібно до того, як видавці друкують газети, використовуючи чорнило і рулонний папір. Можливість рулонного нанесення матеріалу спрощує виробництво сонячних батарей.

Немає коментарів:

Дописати коментар