Translate

суботу, 22 лютого 2014 р.

Архітектор створив сонячну батарею у формі рухомої скляної кулі

Андре Броезель з компанії Rawlemon винайшов новий тип генератора сонячної енергії, який виглядає, як артефакт з супергеройського бойовика, повідомляє Energysafe.ru

Цей пристрій не тільки дуже вишукано і футуристично виглядає, але й пропонує абсолютно новий погляд на поновлювану енергетику. Німецький архітектор обіцяє, що його винахід «видавить із Сонця набагато більше соку», ніж звичайні сонячні батареї.

Броезель каже, що фіксовані монокристалічні силіконові сонячні панелі втрачають свою значимість, оскільки Земля рухається навколо Сонця. Генератори нового покоління будуть ловити максимальну кількість променів. Сфера Броезеля оснащена системою відстежування переміщення сонця і датчиками зміни погоди, що дозволяє їй бути на 35 % більш ефективною, ніж стандартні сонячні батареї.

Сфера збирає енергію і концентрує її на поверхні з маленьких сонячних панелей. Крім того, куля може розподілити світло в конкретній точці, якщо це знадобиться. Стандартні панелі можуть використовувати тільки 20 % енергії, що випромінює наша улюблена зірка. Тому пристрій, який зможе краще концентрувати світло, з'явився дуже вчасно.

Броезель збирає гроші на сайті IndieGoGo на реалізацію своєї ідеї і подальше виробництво сфер. Йому необхідно 120 тисяч доларів, щоб завершити тестування і оплатити патентні документи, які він розмістив в кількох офіційних інстанціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар