Translate

четвер, 26 грудня 2013 р.

Створені "розумні" шкарпетки, які навчають корисним навичкам
Тепер звичайні шкарпетки можуть навчити танцювати. Розробники компанії Heapsylon створили "розумні" шкарпетки, які навчать користувача корисним навичкам: танців, гри в гольф і навіть ходьбі на високих підборах. Це виріб може стати чудовим подарунком партнеру з двома " лівими " ногами, який ніяково почувається на танцполі, повідомляє Lenta.UA

Як повідомляється на офіційному сайті компанії Heapsylon, спочатку футуристичний гаджет був винайдений в якості інструменту, що допомагає бігунам поліпшити свою техніку.

Розроблені фахівцями шкарпетки зроблені зі спеціальних волокон, які діють подібно датчикам, збираючи інформацію про тиск у трьох зонах стопи - близько великого пальця, мізинця і п'яти. Інші дані, такі як температура, висота над рівнем моря і особливості місцевості, зафіксує гомілковостопний браслет на магнітних застібках.

Потім отримані дані ретранслюються на смартфон користувача за допомогою Bluetooth і обробляються спеціальним додатком. Таким чином, в навушники спортсмена надходить важлива для нього інформація: він дізнається ступінь розігріву м'язів, рівень зайвого тиску на п'яту або пальці і чує про ефективність тренування.

За словами розробників новинки, ця інформація дозволяє користувачеві максимізувати продуктивність, і в той же час зменшити пошкодження суглобів і запобігти травми.


"Люди думають, що бігати дуже легко і цим може займатися кожен, але це не так. Недавнє дослідження показало, що від 60 % до 80 % бігунів щорічно отримують різні травми. Віртуальний тренер у вигляді пари шкарпеток і браслета, контролюючий рух ваших ніг, допоможе уникнути ушкоджень, поліпшити техніку та надати інформацію про аналіз ходи ", - розповідає голова компанії Давіде Вігано ( Davide Vigano ) .

Розробники говорять, що їх винахід стане в нагоді не тільки спортсменам, а й тим, хто хоче навчитися танцювати, грати в гольф або ходити на високих підборах.

"Ці предмети одягу вкажуть користувачеві на його помилки і допоможуть поліпшити техніку, - пояснює Вігано . - Наприклад, один хлопець з Аргентини вже вирішив використовувати шкарпетки для навчання танго " .

Новий виріб вартістю 120 фунтів стерлінгів ( 196 доларів), який можна прати, як і звичайний одяг, надійде в продаж у березні.

Немає коментарів:

Дописати коментар