Translate

неділю, 18 січня 2015 р.

У США створено смартфон-нашийник для собак

У нього вбудована відеокамера, через яку власник тварини може спостерігати за діяльністю вихованця, повідомляє Сегодня

Компанія Motorola спільно з компанією Hubble розробила пристрій, який дозволить власникам собак не тільки стежити за здоров'ям вихованців і їх пересуваннями, а й давати їм команди через динаміки. Вартість високотехнологічного нашийника складе 199 доларів (або 91 долар, якщо мова йде про більш дешеву версію, що не оснащена камерою).
Scout5000, по суті, являє собою щось на зразок смартфона для собак. У нього вбудована відеокамера, через яку власник тварини може спостерігати за діяльністю вихованця. Вся інформація відсилається через 3G на смартфон власника. В нашийнику є вбудовані Wi-Fi і Bluetooth. При цьому нашийник водонепроникний і здатний витримувати собачі зуби, якщо вона раптом захочеться їх точити. Динаміки і мікрофон дозволяють господареві давати собаці команди і переконуватися в тому, що вихованець їх почув і зрозумів. А GPS допомагає стежити за його пересуваннями, якщо раптом тварина загубиться або просто відправиться на дальню прогулянку. Відеокамера записує переміщення тварини лише під час руху; коли собака сидить на місці або спить, запис припиняється. У США нашийник з'явиться в червні цього року.


 Влітку 2014 року в продаж почали надходити високотехнологічні нашийники для кішок і собак, що дозволяють господарям стежити за здоров'ям вихованців у режимі онлайн. Нашийники пройшли три роки випробувань і вже почали продаватися в США за ціною 150 доларів (плюс щомісячна плата за обслуговування). Вбудовані в нашийник мініатюрні датчики автоматично відслідковують пульс вихованця, температуру, дихання, періоди активності і навіть кількість спалених їм калорій. Крім того, грунтуючись на специфіці поведінки тварини, нашийник дозволить визначати, чи відчуває вона біль.

Немає коментарів:

Дописати коментар