Translate

суботу, 7 червня 2014 р.

Професії, які можуть стати популярними вже в 2030 році

Канадський фонд Canadian Scholarship Trust (CST) об'єднався з професійними футурологами, щоб зробити прогноз з приводу того, як виглядатиме ярмарок вакансій вже в 2030 році, повідомляє MixStuff
Всі припущення були засновані на екологічних, соціальних і технологічних тенденціях, що відбуваються в суспільстві. Ось які професії можуть бути актуальні у вже найближчому майбутньому:

1. Аквапонічний рибовод
У зв'язку з скороченням популяції риби в її природному середовищі існування, на допомогу природі в недалекому майбутньому може прийти аквапоніка, що об'єднує мистецтво вирощування риби і рослин. Вона дасть людям шанс як і колись ласувати морепродуктами і смачною рибою.

2. Сміттєвий дизайнер
Якщо практика апциклінгу або перетворення відходів на дорогий і якісний продукт дійсно вкорениться, тоді, цілком можливо, зросте попит на сміттєвих дизайнерів. Люди цієї професії будуть винаходити творчі способи створення нових речей зі сміття. Вони також будуть відповідати за те, щоб нові матеріали в кінці їхнього терміну служби залишали після себе мінімум відходів.

3. Медичний навігатор
Як припускає CST, медичний навігатор буде давати консультації пацієнтам та їх родинам і допомагати їм орієнтуватися в складній системі охорони здоров'я. У цій роботі можуть бути задіяні як колишні медсестри, так і новачки. Подібна нова професія чимось нагадуватиме вже існуючу посаду адвоката пацієнтів.

4. Офіцер сусідського дозору
Люди цієї професії будуть покликані стежити за активністю підозрілих осіб і виникненням потенційних загорянь в будинках, що знаходяться в довіреному їм житловому районі.


5. Ностальгіст 
Ностальгіст не буде нічим відрізнятися від звичайного дизайнера інтер'єру за винятком того, що він зобов'язаний відтворювати антураж конкретного місця або епохи. CST вважає, що забезпечені жителі будинків престарілих матимуть можливість проживати в приміщеннях, декорованих в стилі їх улюбленого десятиліття (наприклад, вітальня 1970-х або кімната в гуртожитку 1980-х).

6. Ревайлдер 
Раніше ревайлдера могли б просто назвати звичайним фермером. Однак ця професія поєднує в собі обов'язки фермера з пост-апокаліптичним відтінком: якщо довкіллю буде завдано непоправної шкоди, то на місце прибуде ревайлдер і все виправить. У його посадові обов'язки будуть входити найрізноманітніші завдання: від відновлення лісів та природних басейнів до збереження екологічної рівноваги навколишнього середовища.


7. Консультант по роботам 
Так як недалекому майбутньому роботи замінять деяких робітників, то, ймовірно, з'явиться попит на фахівців, які будуть контролювати їх роботу. Консультант по роботам допомагатиме потенційним клієнтам вибирати підходящу модель, відповідну їх потребам і вимогам (наприклад, робот-слуга або робот-няня), а також буде необхідний, якщо придбаний робот не підійшов або став причиною конфлікту в сім'ї.

8. Експерт по простоті 
Дані фахівці стануть незамінною опорою для компаній, що бажають спростити всі бізнес-процеси і прискорити ведення справ, одночасно скорочуючи час на телефонні дзвінки, непотрібну паперову роботу і багато іншого.

9. Спеціаліст з сонячних технологій
Якщо установка сонячних батарей у світі стане все більш затребуваною послугою, то фахівці в цій галузі будуть вельми затребувані.


10. Телехірургія 
Роботизована хірургія в медицині вже не в новинку, однак CST не виключає, що найближчим часом лікарі будуть проводити хірургічні операції віддалено за допомогою Інтернету. У цьому їм допомагатимуть роботи, спеціальні відеокамери і контролери. Телехірургія буде необхідна у тих випадках, коли хворого з яких-небудь причин неможливо вчасно доставити в клініку.


Немає коментарів:

Дописати коментар