Translate

середа, 29 травня 2024 р.

нові надходження


004
Б 48
Бережко-Камінська, Юлія Миколаївна. Віктор Глушков-творець нових світів / Юлія Бережко-Камінська. - Київ : Саміт-книга, 2023. - 270, [1] с. : іл., фот. - ISBN 978-966-986-583-0 (в опр.)
 Приуроч. до 100-річчя від дня народж. видат. вченого.- Вид. підгот. за сприяння держ. установи "Укр. ін-т книги"

Книга «Віктор Глушков – творець нових світів» присвячена життю і професійній діяльності видатного вченого, який залишив глибокий та неповторний слід в історії математики, кібернетики та обчислювальної техніки, був засновникам і директором відомого на весь світ Інституту кібернетики (м. Київ), стояв біля витоків створення комп'ютерів та інтернету. Матеріали, що лягли в основу видання, зібрані на основі відкритих джерел і приватних спогадів родини Віктора Михайловича, друзів і коллег, а також особистих розмислів і свідчень академіка. Текст ілюструють числені фотографії та документи, серед яких рідкісні й унікальні, не поширені у ЗМІ та інших виданнях про академіка. Розділи книги охоплюють основні віхи життя Віктора Глушкова, починаючи з народження, розкривають його професійну діяльність, звертають увагу читачів на важливість та актуальність внеску академіка Віктора Глушкова у світовий науковий розвиток.
Для широкого кола читачів

 

338.43(477)
Г 13
Гадз, Петро Іванович. Хлібний капітан України / Петро Гадз, Михайло Маслій. - Чернівці : Букрек, 2023. - 399 с. : іл. кольор., портр., фот. кольор.

У книзі Петра Гадза та Михайла Маслія «Хлібний капітан України» зібрано інтерв'ю рідних та друзів, коллег, чиновників, відомих людей про Олексія Вадатурського, видатного українця, Героя України, засновника компанії «НІБУЛОН», який разом з дружиною трагічно загинув у власному домі 2022 року внаслідок російської агресії.
Ці спогади розкажуть про невідомого нам Олексія Опанасовича – доброго і відвертого, готового завжди допомогати й підтримувати, мотивувати й надихати, великого патріота та господарника, для якого зміцнення та розбудова України завжди були  на першому місці.


502
К 14
Казанська, Ольга Юріївна. Зелена енергія  / Ольга Казанська. - Київ : Фастбінд Україна, 2023. - 63 с. : іл. кольор.

Питання щодо заощадження природних ресурсів – масштабне завдання для виживання людства.
Діти – найактивніші та найрозумніші слухачі. Ми можемо зробити  тему екології цікавою, пізнавальною. Надихнувши дитину своїм прикладом, впроваджуючи екокультуру у сім'ю, ми (дорослі) можемо сформувати покоління, відповідальне за природу та довкілля.
Книга, яку ви тримаєте в руках, прийде на допомогу та надасть відповіді на багато запитань. Прості експерименти допоможуть зрозуміти, як використовувати безкоштовні види енергії ефективно та з користю для людини і світу.
Майбутнє нашої планети залежить від наших дітей. Тому ми , закладаючи у свідомість дитини принципи турботи про довкілля, виховуємо любов до природи, людей, тварин. Це також наш дієвий внесок у збереження планети.

Немає коментарів:

Дописати коментар