Translate

вівторок, 22 листопада 2016 р.

Херсонський пенсіонер вирощує на своїй дачі екзотичну хурму


Вітчизняна хурма солодка, наче мед, із ледь вловимим терпкуватим присмаком – просто тане в роті. Либонь, вона не гірша, якщо не краща, азербайджанської, вірменської чи іспанської, яку до України сотнями тонн імпортують".

На своїй дачі поблизу міста Гола Пристань херсонський пенсіонер Михайло Вертман зумів виростити екзотичну хурму.

Шість років тому чоловік купив у розпліднику під Новою Каховкою дворічні саджанці трьох різних сортів, які можуть витримувати до 28 градусів морозу.

За словами садівника, з хурмою значно менше клопотів, ніж із звичайними абрикосами, персиками та вишнями. Шкідники екзотичне дерево не чіпають, незвичайні плоди птахи й звірі на смак пробувати не ризикують. Двадцятиградусні морози вони витримали так само без жодних згубних наслідків: "Єдине, що потрібно – так це раз на два тижні під кожне деревце хурми вилити по 40 л води. Проте вже на третій рік хурма порадувала першим врожаєм".
   З одного дерева Михайло зібрав близько 70 кг хурми, з трьох - під два центнери.

Немає коментарів:

Дописати коментар