Translate

пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Зовнішня торгівля товарами Чернігівської області у 2015 році

У 2015 зовнішню торгівлю товарами підприємства та організації Чернігівщини здійснювали з партнерами з 128 країн світу, повідомляє Siver Info

За даними головного управління статистики в Чернігівській області протягом року експортовано товарів на 552 млн. Доларів США, що на 21% менше, ніж в 2014 р., Імпортовано - на 379 млн. Доларів США (на 28% менше).

Більше половини (55%) експорту формували поставки в Єгипет (на 51 млн.дол.США), Росію (на 50 млн дол.), Туреччину (на 34 млн. Дол.), Нідерланди (на 30 млн.дол.), Румунію і Білорусію (на 25 млн. доларів в кожній), Іспанію (на 24 млн. дол.), Молдови та Польщі (на 21 млн. доларів в кожній), Італію (на 20 млн.дол.).

Великим попитом на зовнішньому ринку користувалися зернові культури (43% від загального експорту), з яких дві третини експортовано до Єгипту, Нідерландів, Іспанії, Кореї, Республіки, Італії, Португалія та Ірану.

Істотні поставки виробів з паперу та картону здійснювалися до Росії, деревини і виробів з неї - до Туреччини, Китаю та Румунії; готових харчових продуктів - до Грузії і Молдови, текстильних матеріалів та текстильних виробів - в Білорусь, Польщі, Росії та Нідерландів. Дві третини імпорту забезпечували Білорусь, Російська Федерація, Німеччина, Бразилія, Італія, Китай і Польща.

В асортименті імпорту переважали готові харчові продукти (20%), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (18%), текстильні матеріали та текстильні вироби (13%), папір і картон (12%), продукція хімічної та пов'язаних з галузей промисловості (8%), мінеральні продукти (7%), котли (6%).

Немає коментарів:

Дописати коментар