Translate

пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Бабак Тимко навіщував ранню весну

05. лютого 2016 р..
Ранню, але затяжну весну передбачив популярний на Харківщині бабак Тимко, який разом з іншими тваринами мешкає в розпліднику на біостанції Харківського національного університету ім. Каразіна у Зміївському районі. Про це повідомляє УКРІНФОРМ.
«За поведінкою бабака в цей день прийнято судити про наближення весни: якщо день похмурий, як сьогодні, бабак не бачить своєї тіні і спокійно залишає нору, значить, зима скоро закінчиться і весна буде ранньою. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і, лякаючись її, ховається назад, варто очікувати ще шість тижнів зими. Тобто, судячи з нинішньої реакції Тимка, весна цього року практично почалася, проте вона буде затяжною і навіть з легким зниженням температури», - зазначив начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський.
Відзначимо, що День бабака відзначають на біостанції університету ім. Каразіна з 2 лютого 2004 року за прикладом Дня бабака в штаті Пенсільванія (США), де бабаку Філу свого часу дали прізвисько світового синоптика.
.http://silskinovyny.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар