Translate

четвер, 17 березня 2016 р.

Чернігівщина активно експортує до ЄС


За результатами 2015 року зовнішня торгівля товарами та послугами підприємств області
з іноземними партнерами склала майже мільярд доларів, повідомляє...

Підприємства області продавали до 128 країн світу, з них 28 — країни ЄС. У географічній структурі Євросоюз став головним торговельним партнером області, на який припадає 33,1% експорту.
Зокрема перевагами режиму автономних торгових преференцій з ЄС скористалося ПАТ «Ніжинський жиркомбінат». Більш затребуваними в Естонії, Латвії та Німеччині стали кондитерські мучні вироби ПАТ «Продовольча компанія «Ясен».
Варто зазначити, що у минулому році було вичерпано всі квоти по ряду товарних позицій: виноградний та яблучний соки, пшениця, кукурудза, ячмінна крупа та борошно, основну на курятину, овес, оброблені томати та мед.
Також було розпочато експорт цукру, крохмалю та більш активно вівса та солоду.
Разом із тим, є види продукції, квоти по яких не були використані у минулому році взагалі. Це, наприклад, на баранину та молочну продукцію.
Варто зазначити, що вже цьогоріч станом на 10 березня українські підприємці вичерпали 100% квот на безмитний експорт в ЄС по меду, цукру, виноградному і яблучному соку, кукурудзі, ячмінній крупі й борошну.
Втім, це не означає, що продавати з вигодою ці товари не вийде. Адже нові ринки уже відкрито, тож залишається налагоджувати співробітництво.

Немає коментарів:

Дописати коментар