Translate

суботу, 21 листопада 2015 р.

Семінар у Луцьку "Миротворення в Україні: роль жінок"

В рамках проекту “Миротворення в Україні: роль жінок”, яку здійснюють Всеукраїнська жіноча громадська організація «Спілка жінок України» та Посольство Великої Британії в Україні, с 16 по 18 листопада відбулась поїздка жінок Чернігівської області на семінар  в місто Луцьк.
 Мета проекту – започаткувати діалог між жінками з різних регіонів країни та створити майданчик для обговорення перспектив та наболілих проблем.

Серед жінок, які приїхали на Волинь — лікарі, вчителі, бібліотекарі, волонтери і громадські активісти. Жіночі делегації були з Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Чернігівської, Київської та Житомирської областей.

Протягом двох днів жінки-миротворці обговорювали війну, шукали шляхи примирення, думали, яким чином саме українські жінки можуть допомогти припинити війну на Донбасі. Одноголосно дійшли висновку, що величезний вклад в процес миротворення вносять жінки-волонтери, які допомагають українській армії. Що взаєморозуміння між сходом і заходом України можна досягти лише спілкуванням – через поширення культури, роботу з дітьми, з переселенцями.

Під час робочої сесії семінару "Діалог як база для побудови довіри та миру" своїм досвідом роботи з переселенцями поділилась провідний бібліотекар Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім В. Г. Короленка Оксана Плаунова. Вона розповіла присутнім про проект "Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації", який реалізується ініціативною групою "Небайдужі бібліотекарі" на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Короленка за підтримки громадської організації "Чернігівське обласне відділення УБА", за адміністрування громадської організації "МАРТ" у рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що підтримується Європейською комісією.
Проект “Миротворення в Україні: роль жінок” довгостроковий і дуже перспективний. Подібні зустрічі будуть проходити в різних містах України, і ми сподіваємося, що вони принесуть багато користі і творення, у розвиток миру і добра в нашій країні.

Немає коментарів:

Дописати коментар