Translate

вівторок, 16 червня 2015 р.

Додаток до Google Glass допоможе сліпим орієнтуватися в місті
Американський стартап Aira розробив сервіс, який допомагає сліпим або слабозрячим людям пересуватися по місту з допомогою аудіопідказок спеціально навчених асистентів. Робота сервісу передбачає використання окулярів доповненої реальності Google Glass, повідомляє ТСН

Нині сервіс перебуває на етапі бета-тестування і стане доступний користувачам в першому кварталі 2016 року. Для того, щоб підключитися до обслуговування Aira, необов'язково бути власником власної пари розумних окулярів.

Одягнувши окуляри, користувач три рази доторкається до сенсора на дужці, запускаючи роботу сервісу. У момент зв'язку асистентові доступно не тільки відео з окулярів, але і оновлювана в режимі реального часу інформація про його місцезнаходження, дорожній рух у цьому районі, місця, які можуть бути необхідні користувачу на підставі його уподобань.

 Система збирає і зберігає детальну інформацію про користувачів: історію хвороби, контакти довірених осіб в екстреній ситуації, а також їх переваги: улюблені кафе, найбільш відвідувані місця, хобі та звички. Асистентом для сліпого або людей з вадами зору  може бути близький родич, волонтер або співробітник Aira. Контроль за рівнем їх підготовки бере на себе сам стартап. За умовами контракту, помічником для сліпої або слабозорої людини може бути тільки той, з ким вона знайома і чиїм інструкціям довіряє.

Немає коментарів:

Дописати коментар