Translate

четвер, 13 лютого 2014 р.

5 гаджетів, які "вимруть" через два роки


Технології розвиваються з вражаючою швидкістю. Щороку з'являються тисячі новинок, які витісняють з ринку більш старі гаджети. Смартфони застарівають, ледь їх встигають купити, а дискети зовсім незнайомі сучасному поколінню. Що і говорити про реліктові аудіокасети - нинішній школяр, швидше за все, їх і в руках - то не тримав, повідомляє Lenta-ua
Які ще пристрої ми перестанемо використовувати через пару років?

Автонавігатори
Пару років тому автофоруми гули, обговорюючи переваги і недоліки GPS- навігаторів. В одних частіше оновлювалися карти, інші краще ловили сигнал, треті краще прокладали маршрут. Причому задоволення було не з дешевих і окремо потрібно було заплатити за сам пристрій і за регулярні оновлення карт.

Крапку в суперечці поставили Google Maps і Яндекс.Карти. Безкоштовні, самовідновлювані і завжди з вами - що може бути краще? Зараз найпростіший супутниковий GPS- приймач є в кожному смартфоні, і скачування програми - карти з займе близько 10 секунд.

Цифрові мильниці
Камери практично всіх сучасних смартфонів знімають не гірше цифрових мильниць. Виробники на цьому не зупиняються і розробляють навісну оптику для гаджетів. Але навіщо носити з собою два пристрої замість одного ?

Щоб сфоткати себе в дзеркалі, більшість обивателів використовує улюблений смартфон, а зображення негайно можна викласти в соцмережі. Правда, експерти впевнені, що виробники професійних цифрових фотокамер можуть бути спокійні: якісні зображення завжди затребувані. У небуття відійде лише бюджетний сегмент.

CD / DVD диски
Згадайте, коли востаннє ви бачили в підземному переході ящик- розкладку з новинками кінематографу на DVD- дисках? А як давно ви купували хоча б один лазерний диск?

Спосіб статичного зберігання даних потроху відходить у минуле. Звичайно, у багатьох квартирах досі припадають пилом гори аудіо-та відеодисків. Але музику і фільми ми давно дивимося на комп'ютері або ноутбуці, причому часто в потоковому режимі, не завантажуючи на жорсткий диск .

Технології потокового відео прийшли до нас з США. Втім, наші власні файлообмінники вже нічим не гірше (хоч періодично і потрапляють в скандали). А ті, хто готовий заплатити 10 грн за перегляд ліцензійної відеоновинки, давно "ходять" в онлайн- кінотеатри.


Кінескопні телевізори
У поважаючому себе магазині вже зараз не знайти ТБ з кінескопом. Через рік- два "ящик" буде таким же анахронізмом, як чорно -білий бабусин "Рекорд" (той самий, що служив також підставкою для кактусів - для зменшення шкідливого випромінювання).

До 2020 року телевізор перетвориться на центр мультимедіатехнологій. З нього можна буде виходити в інтернет, спілкуватися по відеозв'язку і в режимі конференцій. Повноцінна підтримка всіх інтернет- форматів і керування процесами стануть абсолютно буденними речами. Ширина ТВ зменшиться до розмірів сучасних смартфонів, не виключено, що екран можна буде навіть скручувати в трубочку.

З'єднувальні дроти
Набрид  клубок дротів вдома? Вже сьогодні виробники аудіосистем можуть запропонувати бездротові АС. Передача звуку відбувається за технологією Bluetooth: це зручно, оскільки передавати звук на якісну аудіосистему можна з ноутбука, смартфона і навіть планшета. І не треба придумувати, як ховати дроти, особливо при настінному кріпленні аудіоколонок .

До речі, пару років тому споживачам запропонували заряджати мобільний телефон, просто кладучи його на спеціальний пристрій. Аналогічна технологія активно використовується і для бездротового нагріву прасок .

Немає коментарів:

Дописати коментар