Translate

понеділок, 3 лютого 2014 р.

Майже половина заявок на винаходи в Україні були подані від хімічної галузі
У 2013 році до Державної служби інтелектуальної власності від усієї кількості заявок на реєстрацію винаходів більше 40% було подано від хімічної галузі. Про це свідчить звіт Держслужби за 2013 рік, повідомляє ХИМПРОМ

Аналіз розподілу заявок також показав, що більше 20 % заявок було подано в галузі «Машинобудування», а близько 10 % - у галузі «Прилади».

Слід зазначити, що пріоритети патентування національних та іноземних заявників значно відрізняються. Так, найбільша кількість заявок, поданих національними заявниками у 2013 році, відноситься до напрямів «Машинобудування» та «Хімія » - 24,5 % і 23,2 % відповідно, близько 14,0 % заявок - напрямом « Прилади ». Серед заявок в машинобудуванні переважають напрями «Спеціальні машини», «Двигуни, насоси турбіни » і «Транспорт».

Згідно зі звітом відомства, іноземні заявники відрізняються більш чітко визначеними пріоритетами. Так, більше 60% поданих ними заявок відносяться до області «Хімія», більше половини цих заявок розподілені між напрямками «Органічна тонка хімія » (23,8 %), «Лікарські препарати » (21,7 % ) і «Хімічна сировина » ( 15,3 %).
Основними іноземними заявниками на винаходи були американська компанія в галузі електроніки QUALCOMM INCORPORATED ( США ), багатогалузева хімічна компанія BASFSE ( Німеччина ) і виробник харчових продуктів NESTEC SA (Швейцарія).

Немає коментарів:

Дописати коментар