Translate

вівторок, 4 серпня 2015 р.

В яких регіонах України найвищі зарплати
Аналітики порталу rabota.ua склали рейтинг за середніми заробітними платами, що пропонуються у різних регіонах України, повідомляє сайт delo.ua

Аналітики спробували підтвердити або спростувати популярні затвердження - наприклад, що в західних регіонах зарплати нижче, або в мільйонниках зарплати більше. Отже, дивимося на отримані дані.

На першому місці по заробітних платах, природно, Київ. І, підтверджуючи друге твердження, до п'ятірки лідерів увійшли в більшості своїй міста-мільйонники. Тільки Дніпропетровськ посів шосте місце, пропустивши вперед Закарпатську область. Саме вона допомагає спростувати перше твердження - представники західних областей розташувалися в першій половині рейтингу, і дві з них увійшли до п'ятірки лідерів.

З цікавих закономірностей - незважаючи на беззастережне лідерство Києва в середніх заробітних платах, Київська область знаходиться десь на двадцятому місці, її результат майже на третину нижче столичних зарплат.

З несподіванок - дев'яте місце Донецькій області - вакансій, зі зрозумілих причин, там не дуже багато. Зате зарплати не підкачали.

Херсонська та Волинська область, незважаючи на різне географічне положення і специфіку, збіглися за середньою заробітною платою буквально до копійки.

Найнижча зарплата - у Сумській області - вона не дотягує трохи до 4000 грн. Велика частина сумських вакансій - продажу і торгівля, але заробітні плати невеликі, можливо, через те, що роботодавці скептично оцінюють обсяги ринку Сумської області.

Немає коментарів:

Дописати коментар