Translate

суботу, 8 серпня 2015 р.

У Європі проводять випробування доріг з переробленого пластику

Вже в 2018 році в Європі можуть з'явитися перші дороги з пластику. Голландські розробники запевняють, що вони будуть куди більш якісними, ніж асфальтове покриття, екологічними, а їх будівництво буде обходитися набагато дешевше, повідомляє Novate.ru

Будівельна компанія VolkerWessels з Нідерландів представила свій інноваційний концептуальний проект по створенню дорожнього покриття нового типу. Проект отримав назву PlasticRoad. Нове дорожнє покриття пропонується створити з пластмаси. Зараз компанія веде активні випробування нового покриття, і не виключено, що вже в недалекому майбутньому воно замінить асфальт і пішохідну плитку.

На відміну від асфальтних доріг пластикові матимуть широкий перелік якісних переваг. Першим і найбільш важливим достоїнством PlasticRoad стане їхня низька вартість. Створювати такі дороги і тротуари будуть головним чином з вторинного пластика. Виробництво покриття також стане прекрасним джерелом утилізації сміття.

Друге достоїнство - це темпи виробництва і супутнє забруднення. Установка пластикових доріг буде займати в 2-3 рази менше часу, ніж укладання асфальтного покриття. Виробничий процес більш не супроводжуватиметься викидом парів шкідливих газів і шумом. Третя гідність PlasticRoad полягає в їх довговічності. Такі дороги будуть існувати на 30-40% довше, ніж найсучасніші асфальтні.

Творці PlasticRoad запевнили, що створений ними дорожній пластик підійде не тільки для холодних країн, а й для жаркого клімату. Дороги будуть витримувати температурне навантаження до 80 градусів за Цельсієм. Більше того, вони не будуть накопичувати тепло, як це робить асфальт. Усередині дорожнє покриття буде порожнистим, що дозволить проводити і ремонтувати без особливих зусиль комунікації.

Немає коментарів:

Дописати коментар