Translate

понеділок, 16 березня 2015 р.

Японці вперше передали електрику без дротів


Японська наукова група, що працює на базі підприємства Mitsubishi Heavy Industries, зробила сенсаційне відкриття, яке може стати основою для нового технологічного ривка. Вперше в історії, вченим вдалося передати достатній заряд електрики між пристроями в просторі, без використання звичної проводки. Інакше кажучи, вчені створили бездротовий спосіб передачі електроенергії, повідомляє Novate.ru

Розроблений метод передачі був в рамках програми Mitsubishi Heavy Industries з передачі електроенергії з космосу на землю засобом електромагнітного (або будь-якого іншого) сигналу. Передати сигнал із зарядом електрики вдалося поки тільки в Земних умовах, а відстань передачі поки далека не тільки від «космічної», а й навіть від «орбітальної». Тим не менш, досягнутий успіх вселяє оптимізм.

Головне досягнення наукової групи полягає зовсім не в тому, що вони змогли здійснити бездротову передачу електричного заряду, а в тому, що вперше за весь час цей заряд вдалося прийняти і використовувати. Заряд передавався по повітрю, а його потужність склала 10 кіловат. Передати сигнал вдалося на відстань у 500 метрів. Відправка сигналу і його прийом здійснювався за допомогою спеціальних пристроїв, створених вченими Mitsubishi Heavy Industries.


Варто додати, що розробки такого роду вже не перше десятиліття цікавлять вчених, більше того, про можливість передавати електричний заряд в просторі без використання звичних дротів замислювалися вчені XX і навіть XIX століть.

Подробиць щодо технології передачі поки немає. Представники наукової групи заявили, що опубліковані результати дослідження будуть в ряді наукових журналів по завершенню патентних робіт. Єдине, що розповіли інженери, так це те, що до створення методу передачі їх підштовхнули мікрохвильові печі. Переданого заряду, між іншим, уже вистачило, щоб закип'ятити електрочайник.

Немає коментарів:

Дописати коментар