Translate

пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Революційна лампа денного світла імітує вікно, через яке видно справжнє небо

Сонячне світло, що проникає через "вікно в стелі" у вигляді LED-панелі, здається абсолютно справжнім і здатне обдурити не те, що людину, але і професійну техніку. Тепер "сонце" може світити 7 днів на тиждень 24 години на добу в будь-якому приміщенні, повідомляє Novate.ru

Світильник "CoeLux" - це високотехнологічна стельова LED-панель, що імітує вікно, в яке видно блакитне небо в ясну погоду.

Крізь цю прямокутну панель в приміщення, відрізані від справжніх променів сонця, проникає денне світло. Люди, які заходили в кімнату з встановленою системою CoeLux, були абсолютно впевнені в тому, що вони знаходяться в приміщенні з справжнім вікном в стелі, звідки всередину потрапляють сонячні промені і висвітлюють простір.


Установка унікальної системи освітлення буде особливо актуальною в приміщеннях, яким необхідне справжнє сонячне світло: у лікарнях, офісах, спортивних залах, підземних парковках, підвальних приміщеннях.

Єдиним мінусом системи CoeLux є її ціна. За штучне сонячне світло компанія просить близько 60 тисяч доларів. Установка обійдеться в 7-8 тисяч доларів.

На сьогоднішній день система є пасивною, тобто не змінює своє світло протягом дня. Однак, розробники не збираються зупинятися на досягнутому і планують доповнити CoeLux динамічним ефектом. У такому випадку "сонце" буде змінювати своє положення в різний час протягом доби. Поки ж існує тільки три варіанти освітлення: сонце північної півкулі, тропічне і середземноморське.

Немає коментарів:

Дописати коментар