Translate

середу, 6 серпня 2014 р.

Юний український вчений став одним із фіналістів Google Science Fair 2014 

Сьогодні оголосили імена 15 фіналістів конкурсу наукових проектів серед молоді Google Science Fair 2014. До числа 15 найвидатніших, на думку авторитетного журі, робіт увійшов і проект представника України - 13-річного Марка Дробніча з Ужгорода, повідомляє Lenta.UA

Ідея проекту "Шкільний презентаційний мікроскоп з віддаленим управлінням" народилася у Марка після того, як він дізнався, що в багатьох українських школах немає мікроскопів для вивчення курсу біології. Свій мікроскоп він побудував на основі LEGO Technik і LEGO Mindstorm EV3. Управляти мікроскопом можна з будь-якого Android-пристрою по Bluetooth, а зображення можна транслювати допомогою програми Google Hangouts. Марк зняв відео, в якому особисто представляє свій проект.

Перед суддями Google Science Fair в цьому році знову стояло складне завдання - з безлічі цікавих проектів вибрати найдостойніші. У число робіт фіналістів потрапили найрізноманітніші проекти: від допомоги людям з хворобою Альцгеймера до поліпшення стану навколишнього середовища за рахунок зменшення забруднення та портативного екологічного приладу з очищення води.

І це тільки деякі з прикладів 15 неймовірних проектів, які стали фіналістами четвертого конкурсу Google Science Fair. Від України до Австралії, від Індії і до Канади - цього року юні науковці віком від 13 до 18 років зробили ще один крок на шляху до наукового визнання та успіху. Ознайомитися з усіма 15 проектами-фіналістами можна на веб-сайті Google Science Fair.



Що ж далі чекає наших юних науковців? У вересні цього року всі вони запрошені в штаб-квартиру Google в Маунтін-В'ю, Каліфорнія, де представлять свої проекти нашої міжнародної групи суддів і поборються за призи у вікових категоріях (13-14 років, 15-16 років і 17-18 років) і головний приз: грант $ 50 000 на навчання, 10-денну поїздку на Галапагоські острови в складі експедиції National Geographic, можливість побувати на космодромі Virgin Galactic і багато іншого.

 Починаючи з 1 вересня, всі можуть підтримати фіналістів і проголосувати за улюблений проект на сайті Google Science Fair.

Імена переможців будуть оголошені під час церемонії нагородження, яка відбудеться 23 вересня і буде транслюватися в прямому ефірі на YouTube каналі і веб-сайті.

Немає коментарів:

Дописати коментар