Translate

пʼятницю, 14 березня 2014 р.

У Китаї будують еко-місто, що поєднує принади міського та сільського життя
Цей проект об'єднав переваги міського життя з життям на лоні природи і спрямований на те, щоб призупинити масову втечу китайських городян у сільську місцевість, повідомляє Mix.Stuff

Вже більше 12 років китайський уряд виношує плани щодо переселення 250 мільйонів жителів сіл і ферм в нові, тільки що збудовані міста. У той же самий час багато міських жителів, втомлених від шуму, диму та інших неприємних аспектів міського життя, мріють втекти назад, за міську межу. Забрудненість повітря в Пекіні, наприклад, багато фахівців порівнюють з ядерною зимою.

Новий проект, який в даний час реалізується в околицях міста Куньмін (на південному заході Китаю), має об'єднати принади і міського, і сільського життя - його будинки будуються прямо посеред фермерського господарства.

Розроблене французьким архітектором Вінсентом Калеб "місто-сад " розгорнеться на дев'яти гектарах землі, на місці занедбаної промислової території .

Кожен з просторих, залитих світлом будинків енергетично самодостатній - тобто він виробляє більше енергії, ніж здатний спожити. Джерелами енергії служать сонячні батареї і геотермальні насоси (тобто пристрої, що дозволяють отримувати тепло від енергії землі). Невикористана енергія накопичуватиметься в особливих паливних елементах, і буде використовуватися, наприклад, для зарядки електричних автомобілів, які, поряд з велосипедами, стануть основними засобами пересування.

Зовні будинки будуть оточувати величезні сади і городи. "Наша мета полягає в тому, щоб повернути органічне землеробство в серці міста, в центр його споживання, - пояснив Калеб. - Це буде міський ландшафт без парканів, що відокремлюють вілли, із збереженням сусідських відносин міського типу та міських соціальних зв'язків".

В еко-місті буде три типи будинків, кожен зі своїми сучасними особливостями. "Mobius Villa" нагадує за формою петлю і поєднує овочевий город на даху з фотогальванічним склом. Скляні стіни будуть забезпечені спеціальними віконницями, які будуть автоматично регулювати потоки тепла і світла. Особливістю "Mountain Villa" стануть панелі, заповнені водоростями, які вироблятимуть біо-водень. "Shell Villa" буде побудована навколо вітряної турбіни.

Поки невідомо, коли нове еко-місто буде готове прийняти перших мешканців. Але цілком ймовірно, що це місто стане моделлю і для інших китайських міст.

Немає коментарів:

Дописати коментар