Translate

суботу, 7 грудня 2013 р.

Розроблено проект літаючої електростанції
Останнім часом розробники стали більше часу приділяти створенню різних пристроїв, які покликані допомагати людям у ліквідації стихійних лих, повідомляє hi-news.ru

Компанія New Wave Energy запропонувала вирішення однієї з найважливіших проблем, яка трапляється після стихії - проблеми енергопостачання.

Відновлення енергетичної системи досить трудомісткий і тривалий процес, і нова розробка покликана стати одним з тимчасових рішень, надаючи електроенергію в необхідні місця. Виробляє електрику новий апарат відразу двома способами: за допомогою сонячної батареї і вітряного генератора. При цьому новий пристрій буде облаштовано власними пропелерами, які зможуть підняти його в повітря на певну висоту.

Сам літальний апарат складається з квадратної сонячної батареї зі стороною 20 метрів, на кутах якої встановлені гвинти для підйому в повітря. Під днищем розташовуються пропелери вітряного генератора. Фотоелементи сонячної батареї нанесені на тонку, міцну і легку плівку, яка натягнута на всю верхню поверхню пристрою.

Завдяки своїй маленькій вазі літаюча електростанція зможе піднятися на висоту 15 кілометрів, де вона не буде перетинатися з авіаційними повітряними трасами. Сонячна батарея та вітровий генератор почнуть виробляти електроенергію, яка буде передаватися на землю у вигляді потоків електромагнітного мікрохвильового випромінювання. На землі, в свою чергу, будуть встановлені спеціальні приймальні антени, які будуть вловлювати сигнал і перетворювати його в електричну енергію.

Звичайно, в даній розробці не все так гладко, як хотілося б. За розрахунками, пристрій зможе виробляти до 100 кіловат енергії, частина з якої буде йти на підтримку себе у повітрі, а частина все одно буде губитися при перетворенні з електрики в мікрохвилі і назад. Тому кінцевому споживачеві буде доходити не так багато електрики.

Як можна здогадатися, пристрій компанії New Wave Energy не зможе повноцінно забезпечувати місто електрикою, адже для міста середнього розміру знадобиться мінімум тисячу таких апаратів, що економічно невигідно. Дана розробка покликана лише спростити отримання енергії в місцях, де немає інших способів провести електрику.

Для реалізації такого проекту компанії -розробнику New Wave Energy необхідно 500 тисяч доларів. Дану суму вони хочуть зібрати за допомогою сервісу Kickstarter, і якщо все піде за планом, то перші пристрої ми зможемо побачити вже через шість- вісім місяців.

Немає коментарів:

Дописати коментар