Translate

понеділок, 16 грудня 2013 р.

Українці зможуть платити за покупки через смартфони
Спеціальні термінали планують вводити з січня, але поки для обмеженого числа користувачів, повідомляє СЕГОДНЯ.ua

Ідея перетворити смартфон в повноцінний платіжний засіб не нова - вона виникла за кордоном ще кілька років тому , але повністю реалізували її недавно. Зараз технологія NFC ( бездротового високочастотного зв'язку ) дозволяє передавати дані між пристроями на відстань 3-5 см.
В Україні інновація з'явиться в січні. Розрахунок відбуватиметься за допомогою SIM- карток одного з операторів зв'язку в партнерстві з банком і платіжною системою.

Як розповіли фахівці, для здійснення транзакції потрібно буде піднести смартфон до спеціального терміналу з функцією прийому безконтактних платежів, що дозволить оплачувати покупки на суму до 100 грн без введення пін- коду. Для здійснення операцій понад 100 грн буде потрібно ввести PIN -код, а в разі втрати картки необхідно буде заблокувати як банківську карту, так і мобільний номер. Технічно це працює через прив'язку SIM- карти мобільного оператора даними банківської платіжної картки.
Перший час кількість користувачів послуги буде обмежена, але в цілому потенціал ринку NFC -платежів України банкіри оцінюють в 1,5-2 млн користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар