Translate

понеділок, 18 грудня 2023 р.

Що почитати?

 



 005(477)
В 62

Водотика, Тетяна Сергіївна.     Виклик, шанс. зміна. Історія українського підприємництва / Тетяна Водотика. - Київ : Yakaboo Publishing, 2023. - 237, [1] с. - Бібліогр. в підрядк. прим.

  Які паралелі між сімейною справою Ельворті й сучасною "Розеткою"? Між новатором Кульженком та SoftServe? Історія українського підприємництва – складна, цікава, звивиста, тривожна і неймовірна. В ній коріння перемог і поразок українських бізнесів ХХI століття. Історії та контексти прийнятих десятиліття тому рішень, наче коліщата паротяга, спрямовують нас далі.
Головне – прийняти виклик, скористатися шансом, змінити світ.



001(450)
Л 55
Лівіо, Маріо. Галілей і заперечники науки  / Маріо Лівіо ; [пер. з англ. О. Бойко]. - Київ : КМ-БУКС, 2022. - 286, [7] с. : іл. кольор.

  Сьогодні, коли дедалі частіше наукові факти ставляться під сумнів або ігноруються, історія Галілео Галілея звучить як ніколи сучасно, Галілей зіткнувся з такою самою проблемою чотириста років тому: його відкриття, які грунтувалися на ретельних спостереженнях і майстерних експериментах, суперечили тогочасним загальноприйнятим ідеям і церковним доктринам, і в результаті церковнослужителі заборонили його книжки, що стало кричущим ударом по свободі думки.



  Вільнодумець Галілей, який спирався тільки на речові докази, був однією з найвидатніших постатей у науковій революції.
Він вірив, що кожна освічена людина має розумітися і на гуманітарних, і на природничих науках, тож, публікуючи свої трактати не латиною, а живою італійською мовою, прагнув охопити найширше коло читачів. Галілей постав перед судом інквізицїї за відмову переглянути свої наукові переконання. Він лишається героєм і натхненником для сучасних науковців і для всіх, хто шанує науку, що, як нагадує нам Маріо Лівіо, і досі залишається під загрозою.



159.9
Т 32
Темплар, Річард. Правила кар'єри. Керівні принципи персонального успіху  / Річард Темплар ; [пер. з англ. Ксенія Козачук]. - Київ : КМ-БУКС, 2022. - 295 с. - (Світовий бестселер).

  Для деяких людей робота – як легкий вітерець. Вони безтурботно перелітають сюди-туди, завжди кажуть і роблять правильні речі, їм більше платять, вони отримують підвищення.
Чи є щось таке, що знають успішні люди і чого не знаємо ми? Ну звісно ж, є. Вони знають Правила кар'єри. Ці правила – керівні принципи, які покращать вашу роботу. Вони забезпечать вам упевненість, яка принесе вам захоплення, повагу і допоможе у вашому наступному підвищенні.
  В одному з найуспішніших світових бестселерів про правила кар'єри викладено настанови від Річарда Темплара, які надихнуть вас і змінять ваше життя. У книзі, яка містить резонні поради, варті глибокої уваги ідеї, практичні стратегії, прагматичну мудрість, автор із немалою часткою гумору просто й чітко пояснюбє 100 принципів щасливого, успішного та приємного трудового шляху.





Немає коментарів:

Дописати коментар