Translate

вівторок, 9 березня 2021 р.

Наші книжкові виставки

 Рукоділля давним-давно і міцно увійшло в наше життя. Багато жінок захоплюються різними видами рукоділля для душі.
Існує багато видів цього хобі: ліплення, шиття, в'язання, вишивання, бісероплетіння, печворк, декупаж, квілінг та інше. Обговорювати цю тему можна нескінченно. При будь-якій діяльності насолоду отримуєш не тільки від роботи, але і від результату. Жінка – берегиня сімейного вогнища, створює  затишок та красу своєї оселі, населяє свій дім любов'ю і теплом.
Речі, створені своїми руками, приносять в оселю гармонію і  неповторний шарм. Шановні жінки напередодні жіночого свята відділ документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка підготував для вас книжкову виставку "Рукоділля – це магія". Творіть, черпайте з наших книжок натхнення для подарунків близьким та рідним, для прикрашання будинку, для гарного настрою, тепла і затишку!


37.248 / 6П9.39
Б 38

  Бедина М. В. Скульптура из бисера: техники, схемы, описания / М. В. Бедина, М. В. Зверева. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2014. – 93, [1] с. : цв. ил. – (Волшебный бисер).

  Оригінальні фігурки з бісеру – це прекрасні сувеніри. Грибок, яблуко, скринька, шоколад, хоровод наречених, середньовічний замок – із них можна створювати цілі композиції! Робіть їх усією сім'єю, адже спільна творчість об'єднує і дарує радість. Виготовлені своїми руками, скульптури з бісеру стануть чудовим подарунком для близьких людей. Робота над запропонованими у виданні проєктами, сподіваємося, розбудить вашу фантазію. Хоча всі проєкти проілюстровані не тільки фотографіями, але й кольоровими схемами, і до того ж містять докладні покрокові інструкції з їх виконання, необов'язково суворо дотримуватися запропонованого опису. Ви можете сміливо змінювати колір використовуваного бісеру, доповнювати фігурки новими елементами, які придумали самі. Адже все, що ми пропонуємо, – це стартовий майданчик для польоту вашої фантазії.
    


37.248 / 6П9.39
Б 38

  Бедина М. В. Шьём из лоскутков чудесные мягкие игрушки / М. В. Бедина. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2014. – 47, [1] с. : цв. ил. – (Семейное рукоделие).

  У кожному будинку якось непомітно, немов самі собою, накопичуються клаптики – невеликі обрізки різних тканин, штучного хутра та інших матеріалів. Особливо багато їх збирається у господинь, які самі шиють, в'яжуть, займаються різним рукоділлям. Виявляється, цим клаптикам можна дати друге життя й тоді вони принесуть радість і користь, зроблять будинок і побут затишними та красивими. Ця книга розповідає, на що можуть перетворитися шматочки тканини, коли підійти до питання творчо. За допомогою методу аплікації і шиття клаптики легко перетворюються на дивовижні картини, чудові м'які іграшки та яскраві елементи декору. Запропоновані у книзі приклади, можливо, розбудять вашу фантазію і надихнуть вас на створення власних шедеврів.

    

37.248 / 6П9.39
Б 85

  Босек М. Д. Чудесные фигурки из ниток: 25 милых поделок / Майко Дианн Босек ; [пер. c англ. Вячеслава Хлебникова]. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2014. – 127 с. : ил.

  Хочете швидко й легко змайструвати чудові м'які іграшки? Зробіть їх із ниток! Це дуже просто і дешево, адже все, що вам знадобиться, – це два шматочки картону, вовняні нитки, ножиці та клей. У цій книзі представлено 25 оригінальних ідей створення іграшок із помпонів. Деякі з них зможе зробити навіть дитина! Спробуйте змайструвати жовте пухнасте курча, симпатичного білого поні, добре слоненя, лукаву руду лисичку ! Ці милі створіння стануть прекрасними подарунками для коханих і друзів або прикрасою вашого будинку. Виготовлення м'яких іграшок із помпонів – захопливе заняття для всієї родини!
    


37.248 / 6П9.39
В 67

  Волкова Н. В. Костюмы для детских праздников своими руками / Наталья Волкова. – Ростов-на-Дону : Феникс, 2012. – 280,[1] с. : ил. – (Город мастеров).


  У вашого малюка ранок у дитячому садку, а потім ви вирішили розіграти сімейну виставу до свята разом із дітьми? Не варто одразу бігти в магазин і ламати голову, де ж купити потрібний карнавальний костюм. Погортайте цю книгу. Тут ви зможете знайти найрізноманітніші костюми – від найпростіших та наївних до вельми складних і трудомістких. Але кожен із них можна самостійно зробити вдома, що надає цим костюмам особливої цінності й унікальності. У книзі наведені необхідні відомості: як побудувати креслення, як зняти мірки з фігури дитини, як вибрати тканину і багато іншого. Кожна мама хоче бачити свого малюка не тільки здоровим, але й веселим. Подаруйте своїй дитині казку у вигляді карнавального костюма!

    

37.248 / 6П9.39
В 95

  Вышиваем в технике мережка: скатерти, салфетки, подушки / [отв. за вып. И. Р. Залатарев]. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2014. – 77 с. : цв. ил.

  Мережка – старовинний вид вишивки, який і нині популярний серед рукодільниць. І недарма – адже з її допомогою можна створювати візерунки дивовижної краси. Книга пропонує безліч ефективних орнаментів і варіанти їх використання для оздоблення скатертин, подушок, серветок... Але можливості застосування мережки не обмежуються наведеними проєктами, адже ця вишивка універсальна і може прикрасити будь-які вироби: комірці, сорочки, сукні, блузи, спідниці... А докладні схеми та інструкції стануть вам підмогою в роботі.

    

37.248 / 6П9.39
В 99

  Вяжем для детей спицами и крючком: от 2 до 10 лет : кофточки, кардиганы, свитера, платьица, пуловеры, безрукавки / [пер. с нем. Елены Лесовиковой]. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2015. – 63 с. : цв. ил.

  Ваш малюк із задоволенням носитиме ошатний і зручний одяг, зв'язаний вашими руками! Стильні пуловери, модні туніки, яскраві кофтинки, милі платтячка, чарівні сарафани, оригінальні светри та джемпери… Ви знайдете тут моделі для будь-якої пори року і на будь-який смак. Кожен проєкт супроводжується схемами, викрійками, фотографіями й докладним описом роботи, тож ви без зусиль зможете створити вподобану річ. Моделі наводяться в різних розмірах, тому ви зв'яжете виріб, що ідеально підходить вашій дитині. Окремий розділ присвячений основним прийомам в'язання спицями та гачком. Побалуйте своїх маленьких модників яскравими цікавими речами!
    


37.248 / 6П9.39
Д 44

  Диброва А. Лепим из соленого теста милые игрушки / Алина Диброва, Майя Бедина. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2014. – 47, [1] с. : ил. – (Семейное рукоделие).

  Час, проведений з родиною, безцінний. Спільна творчість об'єднує, дарує радість і затишок. Як весело творити щось оригінальне, цікаве, що може стати предметом гордості, чим можна здивувати й потішити друзів та рідних. Солоне тісто – це благодатний матеріал для ліплення: недорогий, екологічний, гіпоалергенний і доступний. Інгредієнти для нього напевно знайдуться в кожному будинку. Покрокові інструкції та ілюстрації допоможуть вам зліпити кумедних та милих звіряток: панду, черепаху, жирафу, носорога, кота, собачку... І дорослі, і діти будуть у захваті і від процесу, і від результату!

    



37.248 / 6П9.39
Д 72

  Дракунас Д. Вязаные коврики своими руками. Красота в вашем доме / Донна Дракунас ; [пер. с англ. Елены Лесовиковой]. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2014. – 127 с. : цв. ил.

  В'язані килимки милують око, додають чарівності будь-якому приміщенню, роблячи його затишним і неповторним. У книзі ви знайдете більше 20 оригінальних моделей в'язаних килимків, постілок, доріжок, які наповнять ваш будинок теплом. Покрокові інструкції, схеми, барвисті ілюстрації – все це робить книгу незамінною помічницею та справжньою наставницею. Завдяки виробам різного рівня складності книга буде цікавою як для початківців, так і для досвідчених рукодільниць. Порадуйте себе, своїх рідних та друзів чарівними килимками ручної роботи.

     

37.248 / 6П9.39
З-43

  Зверева М. Волшебные и сказочные существа из бисера: техники, схемы, описания / Мария Зверева. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2014. – 94, [1] с. : цв. ил. – (Волшебный бисер).

  У книзі представлені різноманітні фігурки чарівних і казкових істот із бісеру. Русалка, єдиноріг, чарівник, пегас, гном, дракон, фея, ельф та інші чудові персонажі оживуть і порадують вас та ваших друзів! Використовуючи різні техніки плетіння – голчасту, цегляну, мозаїчну або монастирську, – ви зможете своїми руками створити власний казковий світ! Кожен проєкт супроводжується докладними інструкціями, схемами й барвистими фотографіями.
    


37.248 / 6П9.39
З-56

  Зентграф К. Шторы: все этапы изготовления / К. Зентграф ; пер. с англ. У. Сапциной. – Москва : Контэнт, 2008. – 223, [1] с. : ил.

  Уміння оформлювати й декорувати вікна необхідне всім, хто прагне зробити свій будинок більш комфортним і затишним. Що б ви не любили – класику, модерн або мінімалізм, – ця книга допоможе вам навчитися шити штори будь-якого стилю і для будь-якої кімнати, не витрачаючи при цьому зайвих сил та засобів! Авторка книги Керол Зентграф підкаже вам, як вибрати найбільш прийнятний стиль оформлення вікна, тканину й тип обробки, а також детально опише поетапний процес створення штори: "вимірюємо, шиємо, вішаємо". До переваг книги "Шторы. Все этапы изготовления" належать:
  • докладні інструкції з виготовлення більш ніж 30 моделей штор;
  • рекомендації з добору стилю оформлення для різних типів вікон і приміщень;
  • понад 60 покрокових ілюстрацій усіх етапів роботи;
  • близько 200 кольорових ілюстрацій;
  • 6 викрійок штор та їх окремих елементів;
  • колекція ескізів як основа для розвитку і втілення творчих ідей.
    


37.248 / 6П9.39
И 26

  Игнатова Е. Фриволите / Елена Игнатова. – Харьков : Фолио, 2013. – 216, [5] с. : ил. – (Мастер-класс). – Библиогр.: с. 214.

  Фриволіте – це техніка вузликового мереживоплетіння, яка прийшла до нас із глибини століть і з кожним роком стає все популярнішою. Предмети інтер'єру, виконані з мережива фриволіте, зроблять вашу квартиру ошатною, додадуть їй романтизму і затишку, а прикраси будуть до лиця будь-якій, навіть найупередженішій, модниці. Ця книга допоможе вам самостійно навчитися плести фриволіте, осягнути всі тонкощі майстерності. Тут ви знайдете багато схем різних аксесуарів та прикрас, а також рекомендації з побудови креслень і складання композицій.

    

37.248 / 6П9.39
К 23
  Карлесси М. А. Новые идеи поделок из бисера / Мария Анджела Карлесси ; [пер. с итал. Д. Кизиловой]. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2014. –
78 с. : цв. ил.

  Ця книга допоможе вам сплести з бісеру вироби дивовижної краси! Рамка для фотографії, декоративний свічник, новорічна гірлянда, пуансетія, кошики з квітами, бонсай... Тут ви знайдете багато нових цікавих ідей! Плетіння на дроті допоможе вам створити ефектні об'ємні моделі. Особливу увагу приділено оригінальним деталям – часто саме вони надають неповторності композиції. Яскраві ілюстрації, доступні схеми та зрозумілі пояснення допоможуть вам у роботі. Видання містить моделі як для початківців, так і для досвідчених майстрів.
    

37.248 / 6П9.39
Л 61

  Липатова Г. Вышивка в технике сашико / Галина Липатова. – Харьков : Фолио, 2013. – 217, [5] с. : ил. – (Мастер-класс). – Библиогр.: с. 217.

  Мода на екзотику переплелася з модою на рукоділля і зробила популярною сьогодні національну японську вишивку в техніці cашико. Сучасні майстрині прикрашають нею не тільки одяг, білизну, серветки, а й сумки, чохли для мобільних телефонів, обкладинки для книг та паспортів і багато іншого. А який привабливий вигляд мають сині джинси, вишиті білими стібками! Ця книга навчить вас, як за допомогою витончених і простих у виконанні візерунків, дотримуючись докладних покрокових рекомендацій, перетворити практично будь-яку річ на ексклюзивну. Окремим розділом наведено поради, як вишивати герби-камони та ієрогліфи. Пропоновані геометричні лінії візерунків прекрасно поєднуються із сучасним силуетом одягу, з лаконічними інтер'єрами приміщення – так старе синтезується з сучасним, породжуючи нові ідеї та образи.
    


37.248 / 6П9.39
Н 25

  Наниашвили И. Н. Вышивка крестом / И. Н. Наниашвили. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2010. – 94, [1] с. : ил.

  Використовуючи вишивку у предметах інтер'єру, в одязі і навіть в іграшках, ви поповните свій гардероб оригінальними й вишуканими речами, навчитеся робити гарні подарунки своїм близьким та коханим. У книзі наведено безліч схем і фотографій, а також опис виконання кожного виробу. Тут ви знайдете схеми вишивки ікон та картин (образів "Господь Вседержитель", Пресвятої Богородиці "Казанська"); вишитої сорочки-туніки й сорочки в українському стилі; вишивки аксесуарів (сумок, пеналів та обкладинок, новорічних прикрас і скатертин) тощо.

    

37.248 / 6П9.39
Н 62

  Никерк Ди ван. Вышиваем лентами цветы и композиции / Ди ван Никерк, Марина Жердева ; [пер. с англ. М. Богач]. – Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2015. – 160 с. : цв. ил.

  Вишивка стрічками – одна з найоригінальніших та найефектніших декоративних технік. Відкрийте для себе цей чудовий вид рукоділля! Шовковими стрічками можна вишити реалістичні об'ємні квіти й композиції: ніжні нарциси, пишні маки, сонячні ромашки, вінок із троянд і стокроток, соковиті ягоди полуниці... Навіть рукодільниці, які роблять лише перші кроки у творчості, з легкістю опанують цей вид вишивки, що прикрасить одяг, аксесуари, інтер'єр... Крім того, готові вироби стануть чудовим подарунком для ваших близьких! До кожного проєкту додаються фотографії та покроковий опис роботи, даються шаблони і схеми. Авторки книги, відомі в усьому світі майстрині-вишивальниці, з радістю діляться секретами майстерності.

1 коментар:

  1. Slots Games, Free Games and No Deposit Offers - DrmCD
    Get free spins 김제 출장마사지 and no deposit bonuses to play slot machine games. 김천 출장샵 Over 광주광역 출장안마 200 online slots, video 남원 출장안마 poker, table games & 원주 출장마사지 live dealer casino games at DrmCD.

    ВідповістиВидалити