Translate

середу, 24 грудня 2014 р.

Вчені: вік людини такий, на скільки вона себе почуває

Людині стільки років, на скільки вона себе почуває, переконані фахівці Університетського коледжу Лондона, повідомляє Сегодня з посиланням на іноземні ЗМІ.
В ході недавнього дослідження було встановлено, що люди, які відчувають себе молодо, живуть довше за інших. Це експерти пояснюють ефективною комбінацією - воля до життя плюс здоровий спосіб життя.

У дослідженні взяли участь 6500 пенсіонерів. Їм запропонували відповісти на питання про їх самопочуття. Потім експерти порівняли отримані дані з показниками смертності серед опитаних у наступні 8 років. Також враховувалися такі фактори, як серйозні захворювання, рівень життєвих сил, біль, фізична і соціальна активність та ін.
У результаті вчені отримали дивовижні висновки. Виявляється ті люди, які фізично відчували себе добре, але суб'єктивно відчували себе старше свого віку в досліджуваний період, вмирали раніше. Фактичний вік добровольців в середньому становив 65,8 років, а середній суб'єктивний - 56,8 років.

Близько 70% учасників дослідження відчували себе на три і більше роки молодшими, ніж це було насправді. Ще чверть опитаних відчували себе на свій реальний вік. Кожен двадцятий оцінював свій суб'єктивний вік старше фактичного. Серед людей з останньої групи показник смертності був 18,5%, в той час як у першій, де люди відчували себе молодшими, приблизно 14%.

Немає коментарів:

Дописати коментар